Julian Sas – Wandering Between Worlds

 Julian Sas - Wandering Between WorldsWandering Between Worlds is een dvd/cd-set van Julian Sas, een van onze beste bluesgitaristen. De dvd bevat een concert opgenomen in De Boerderij in Zoetermeer. Ik moet van de bio aannemen dat het ging om een ‘frantically enthusiastic audience’, want de promo bevat slechts het cd-deel The Acoustic Session, een vijftal akoestische – joh! – songs, solo gespeeld door Sas. “Helpin’ Hand”, “Blues For The Lost & Found”, “That’s Enough For Me” en “Morning Rain” waren al in andere versies bekend, “First Rays” is de enige nieuwe song. Meteen de minste van de vijf, dat wel. Toch is dit akoestisch tussendoortje een buitengewoon prettige afwisseling. Het gitaargeluid is intiem en warm, over de technische vaardigheden van Sas hoeven we het niet te hebben, en diens zang is fraai ingetogen. Dan mag het enige nieuwe nummer op dit cd’tje wat tegenvallen, dat wordt in de volgende vier ruimschoots goedgemaakt. Vooral “Blues For The Lost & Found”, met Sas bijna als Jimi Hendrix, en “Morning Rain” zijn goed voor kippenvel, vooral als je zo’n beetje in de luidsprekers kruipt. Een oordeel over de totale dvd/cd-set (ook als 2cd-editie te krijgen) moet noodgedwongen achterwege blijven, maar dit akoestische voorproefje belooft veel goeds.


mij=Corazong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top