Kubus – Kubus-Biets Instrumentals Vol. 1

Kubus - Kubus-Biets Instrumentals Vol. 1Wie Kubus zegt, zegt normaal ook BangBang. De heren hebben dit keer echter ieder hun eigen pad gekozen en brengen allebei een soloplaat uit op het label van de Britse rapper. De Zwollenaar maakte furore als beatmaker van (voorlopig wijlen) Opgezwolle en werkte twee albums samen met John Reilly, BangBang dus. De 22 geproduceerde instrumentale tracks zijn samengevoegd op Kubus-Biets Instrumentals Vol. 1. Op drie nummers na is het allemaal bekend materiaal van Learning Curve en Pie & Mash wat we horen. Niks nieuws onder de zon dus, gewoon Kubus, maar dan zonder vocalen. De drie nieuwe namen die we tegenkomen tussen gevestigde floorfillers als “Camera” en “Ey” zijn “Youtube”, “Lawness” en “Stroopwafel”. Eerstgenoemde circuleerde al een tijdje op internet, maar werd nog nooit uitgebracht. De monotone beat van “Lawness” (niet te verwarren met die van DuvelDuvel) wordt gelukkig gecompenseerd met het ambient-achtige “Stroopwafel”. Hoewel de cd erg goed functioneert als achtergrondmuziek en een relaxte uitwerking heeft, is de toegevoegde waarde voor de naam Kubus nihil. Ik denk dat hij dit album beter links had kunnen laten liggen. Bijna geen nieuw werk, maar voor de nieuwe luisteraar misschien een leuke instapper. Meer dan dat is het niet. Tot die tijd is het wachten op een nieuwe samenwerking met BangBang, als vervolg op Pie & Mash.


mij=Dog's Bollocks

Een reactie

  1. Nou, Kubus heeft wat hier en daar wat bietjes aangeleverd voor Opgezwolle, maar de heer Delic is toch echt de man die furore maakte bij Opgezwolle. Kubus heeft zijn naam echt gemaakt met andere albums hoor, met name Buitenwesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven