Little Boots – Aricebo/Little Boots

Little Boots - ArriceboIk ben helaas geen trendwatcher op het gebied van muziek. Ik ben ook wars van wat de muziekpers ons voorschrijft en ontdek graag zelf nieuwe dingen. Was ik wel trendwatcher geweest dan had ik veel eerder geweten dat Little Boots volgens de Britse pers de sensatie van 2009 zou worden. En dan had ik ook waarschijnlijk veel eerder haar prachtige Tori Amos achtige optreden bij Later.with Jools gezien. En dan had ik bijvoorbeeld ook de geweldige Fake Blood-remix (ja die van “Mars”) van het nummer “Stuck on repeat” op haar eerste EP Arecibo van november 2008 veel eerder gehoord. Een EP die overigens maar bestaat uit laatsgenoemde nummer en “Meddle” in twee andere versie dan Jools Holland je doet geloven. De 24-jarige Victoria Heskett die schuilgaat achter Little Boots is namenlijk momenteel de elektro-koningin die samen met haar Tenori-on vastberaden is om Europa te veroveren. Little Boots - Little BootsReden genoeg dus om voor label Atlantic Records na twee maanden alweer een zelfgetitelde EP uit te brengen met daarop naast nog een nieuwe versie van “Meddle” twee nieuwe nummers te zetten. En deze is natuurlijk alleen nog via de import te verkrijgen. En hoe klinkt het? Alsof Donna Summer, Madonna en Daft Punk aan de ontbijttafel zitten. En de jus d’orange wordt ingeschonken door Greg Kurstin, die zo’n beetje met iedereen in de popwereld heeft gewerkt. Maar mocht je de overgeproduceerde techno/disco sound niet leuk vinden dan kan je zien hoe Little Boots op haar eigen Youtube kanaal als een Esmee Denters haar eigen liedjes en covers in kalere versies presenteert. Opvallend is het overigens hoeveel remixen er al op het internet buiten de versies op de EP’s om circuleren. Maar als ik trendwatcher was had ik ook dat allang geweten. Zo ook dat de komende London Calling de live- primeur gaat krijgen.


mij=IAMSOUND/Arista Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top