Reigns – The House On The Causeway

Reigns - The House On The CausewayIk ben altijd al dol op spookhuizen geweest. Dichtslaande deuren, creepy kinderstemmen, voetstappen op zolder… heerlijk! Ik kan steeds weer genieten van griezelfilms waarin de hoofdrolspeler toch weer die donkere kamer binnenstapt terwijl ieder weldenkend mens allang gillend naar buiten zou zijn gerend. Dit geldt waarschijnlijk ook voor de twee broers van Reigns. De broers, die zichzelf Operatives A & B noemen, maken griezelige elektronische muziek. Hun eerste album werd opgenomen in een ‘bodemloze put’ ergens op het platteland, hun tweede album in een verdronken dorp, en voor dit derde album namen de heren hun intrek in een heus verlaten spookhuis. Helaas klinkt het allemaal wat spannender dan het is, want ik heb zelden zo’n stomvervelend saaie plaat gehoord. Ik kan wel van alles verzinnen over ambient en soundscapes en aanverwante verschijnselen, maar The House On The Causeway is gewoon oer- en oersaai. Continu zich herhalende pianoloopjes en opnames van scheurend papier en krassende pennen proberen een onheilspellend sfeertje te creëren, maar zijn vooral slaapverwekkend. En als de broers ook nog hun vlakke en veelal gesproken zang over de muziek leggen, wordt het zelfs lachwekkend. Dit is een slappe soundtrack van de slechtste griezelfilm die nooit is gemaakt.


mij=Monotreme / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.