Storybox – You Can Be Replaced

Storybox - You Can Be ReplacedWat zit een mens toch wonderlijk in elkaar. Zo riep ik eergisteren nog tegen opperhoofd Storm dat het me niet meeviel om de nieuwe cd van het Utrechtse Storybox te moeten luisteren, en de dag erna zet ik hem op en hoor ik ineens bijzonder fraaie liedjes voorbij komen die me mee doen hummen en me bij vlagen vrolijk stemmen. You Can Be Replaced is blijkbaar een plaat waarbij het even duurt voor het kwartje valt. Laat dat dus een tip zijn: niet te snel aan de kant leggen, maar even op je in laten werken. Dan toont zich uiteindelijk de schoonheid van hun melodieuze poprock, die soms doet denken aan Racoon (zoals in “Time Enough”, dat een goede single zou zijn), maar soms ook kenmerken vertoont van americana, dankzij bijvoorbeeld het getokkel op een banjo (o.a. in opener “Subtle Sounds”). De stem van zanger Helge Slikker is helder en niet alleen zijn muziek, maar ook zijn zanglijnen doen soms denken aan die van Racoon-zanger Bart van der Weide. Met producer Roger Bechirian (die eerder met Elvis Costello werkte) heeft Storybox een prima cd afgeleverd, die mogelijk voor een doorbraak zou kunnen zorgen, omdat hij in zijn geheel prima in het gehoor ligt, maar die in elk geval laat horen dat ze het muziekhart op de juiste plaats hebben zitten.
We geven kaarten weg voor de cd-presentatie van deze nieuwe Storybox-cd. En het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het invullen van dit formuliertje.


mij=PIAS

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven