Tapage – The Institute Of Random Events

Tapage - The Institute Of Random EventsEen speciale horror-electro-avond, daarvoor stond Tapage geboekt half februari in de Nijmeegse Merleyn. Juist omdat ik geen idee had wat ik me erbij moest voorstellen, ging ik eens kijken. En ook omdat de muziek op de MySpace van deze Bosschenaar wel interessant onheilspellend klinkt. Ik heb al wel eens eerder hier geschreven dat ik een zwak heb voor nummers met knetterende beats onder sluimerende melodieën (check bijvoorbeeld ook sommige albumtracks van de DNB-koningen Evol Intent), en daarvan heeft Tapage er een aantal (“Lockswitch”, “Bloomchild”). Maar hij maakt veel meer dan dat. Songtitels als “Cnyspher” en “Dirtwalker” beschrijven mooi hoe zijn verknipte beats klinken. Wel is het ergens jammer dat ik van andere tracks op de cd achteraf niet goed kan zeggen waar ik nou naar geluisterd heb. Misschien hadden sommige nummers een ontknoping in een compleet andere stijl verdiend, of word ik soms wat moe van dat atmosferische, ik weet het niet. Live leek het geheel wat bondiger en strakker, voor deze cd moet je wat meer tijd nemen. De noemer ‘horror-electro’ dekt de lading in elk geval prima. Het belooft veel voor Tapages volgende werk.


mij=Tympanik / Eigen beheer

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top