The Prodigy / Chase & Status

The Prodigy - Invaders Must DieZet in een willekeurige leeggedraaide zaal hun nieuwste single op, en in no time staat iedereen te dansen. Achttien jaar na “Charly” is The Prodigy nog steeds het standaardvehikel van dj’s in nood en dat is een ongekende prestatie. Op deze vijfde plaat doen Maxim Reality en Keith Flint voor het eerst sinds acht jaar weer mee, en dat leidt ertoe dat een hele nieuwe generatie jongeren de band ontdekt. “Invaders Must Die” en “Omen” zijn absolute megahits, en om de vraag maar meteen te beantwoorden: ja, er staat meer fijn en zelfs enigszins verrassend werk op de plaat. “Piranha” kruist rave en jungle, “Omen” krijgt een onverwacht Midnight Juggernauts-sausje als “Omen Reprise” en op drie minuten in “Warrior’s Dance” komt er wel een hele geweldige bekende sample langs. Jammer dat die niet bij de discogs-lijst staat. Jawel, de Prodigy lust wel pap van slimme samples; zo komt in “Thunder” de obligate reggae-sample langs en in “World’s On Fire” zit Outlanders geniale “Vamp”. Een feest om naar te luisteren.
Chase & Status - More Than AlotEn The Prodigy heeft smaak. Ze lieten als b-kantje een remix maken door het Londense duo Chase & Status. Omdat mijn huisgenoot al fan van ze was, had die groep ook meteen mijn aandacht. Als ik hem moet geloven, was hun nummer “Eastern Jam” de grootste dubstep-hit van 2008. Je moet dan wel even een ding weten: dubstep luisteren werkt alleen als je goeie speakers hebt. Van de vernietigende baslijn van het trage Eastern Jam hoor je letterlijk niets op een goedkope iPod-koptelefoon (ik heb het uitgeprobeerd!), alleen de vocals. In een grote zaal van een club daarentegen, whooow. Probeer ook “Smash TV” eens, ook al zo’n clusterbom. Na ettelijke vinylreleases de afgelopen jaren kwam “More Than Alot” in oktober in Engeland aldus uit als de debuutplaat van Chase & Status. Hoewel er meer fijne dubstep opstaat, bevat de plaat nadrukkelijk ook popnummers: “Against All Odds” kan zo op 3FM en ook de zang in “Running” is best toegankelijk. Kortom, mocht je The Prodigy te lief vinden…


mij=Take Me To The Hospital / V2 & Ram Records

12 reacties

  1. Invaders Must Die laatst rug-aan-rug gedraaid met Experience. Volgens mij hebben ze het keyboard uit die tijd weer teruggevonden, er zitten wel héél veel verwijzingen naar vroegah op de nieuwe plaat. HARD moet ‘ie over de spiekers, HARD!

  2. reinier

    Over oordoppen/koptelefoons gesproken, is er een audiofiel in de zaal die mij een tip kan geven voor een goede, doch betaalbare koptelefoon?
    Ik ben die waardeloze iPod oorpluggen helemaal zat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven