Thin Lizzy – Still Dangerous

Thin Lizzy - Still DangerousHalverwege 1978 verscheen Live and Dangerous van Thin Lizzy, een van de meest memorabele live-albums ooit. De opnames van die lp stamden uit de tournee die volgde op de release van Johnny The Fox en Bad Reputation, twee lp’s die binnen een jaar tijd verschenen. De band was live op dat moment in de vorm van haar leven en dat hoorde je terug op die dubbel-lp. Het verbaast me dan ook niet dat er nu, anno 2009, nog een live-registratie verschijnt uit dezelfde tijd. Met Still Dangerous is de titel meer dan een vette knipoog naar Live and Dangerous. De opnames die je te horen krijgt zijn om te likkebaarden. Het enige probleem dat ik heb met deze live-cd is dat de cd niet lang genoeg duurt. Je krijgt tien songs voorgeschoteld in niet meer dan zevenenveertig minuten en dat is allesbehalve gig-lengte. En ik vind het heel jammer dat er niet nog een fenomenale versie van “Still In Love With You” aan mijn collectie toegevoegd wordt. Maar goed, wat je verder te horen krijgt klinkt is o zo geweldig. Wederom blijkt Thin Lizzy een band te zijn die op het podium veel beter tot zijn recht kwam dan in de studio. De drive en de power die “Massacre” op het podium krijgt door het twin-gitaarwerk van Scott Gorham en Brian Robertson, is op Johnny The Fox veel minder. Ook de zwoele geilheid van “Dancing In The Moonlight” is groots. Dat zijn de momenten dat je weer beseft hoezeer het te betreuren is dat Lynott niet wat langer onder ons vertoefd heeft.


mij=TLP / Proper / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven