VA – TopNotch Extravaganza

VA - TopNotch ExtravaganzaAfgelopen jaar werd de Nederlandse hiphopmarkt overspoeld met producties van TopNotch. In het nieuwe jaar wordt deze lijn doorgezet met Extravaganza, een mixtape van het beroemde platenlabel. Niemand minder dan Najib Amhali praat de boel aan elkaar en The Flexican is verantwoordelijk voor het lijmen van de tracks. Alsof er nog niet genoeg uitgemolken was vlammen De Jeugd Van Tegenwoordig en Dio weer met bekend materiaal. Een poging tot grappig doen gaat Najib Amhali gedurende de gehele plaat niet goed af en wekt op het laatst zelfs irritaties op. Toch hoor ik nog wat fijne dingen voorbij komen die wel opvallen tussen de saaie mengelmoes. Zwart Licht weet hoe je rauwe hiphop brengt. Lekkere beats, scherpe teksten en dat gemixt tot een ongepolijste brei laat zien dat het niet alleen commerciële prut is die TopNotch nog uitpoept. Terwijl de jongelingen zich waarschijnlijk prima vermaken met de vele tracks die voorbijkomen betreur ik het feit dat de eens zo unieke platenmaatschappij een verzameling van populaire troep is geworden. De artiesten lijken bijna allemaal op elkaar en van genot is geen sprake. The Flexican bakt er als mixer weinig van, iets waar we tijdens Op Volle Toeren al getuige van konden zijn. Als dit de richting is die we in 2009 op gaan kies ik een andere weg. Wil je zelf oordelen? Download de compilatie dan van de TopNotch-website.


mij=TopNotch / Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top