Ween – At The Cat's Cradle, 1992

Ween - At The Cat's Cradle, 1992At The Cat’s Cradle, 1992 toont Ween old skool. Voor de release van hun doorbraakplaat Chocolate And Cheese speelden Gene en Dean Ween concerten als duo, pas daarna deed een volledige band z’n intrede. Wie hen ooit met band aan het werk heeft gezien, weet dat die concerten vermakelijk maar bepaald niet foutloos zijn. Dat is hier eens te meer het geval op. Eenentwintig songs lang staan de heren hier, hooguit begeleid door tapes, te raggen, anders kun je het niet zeggen. Bekende songs uit de vroege Weenjaren als “Reggaejunkiejew”, maar ook songs die later pas zouden verschijnen, zoals “Buckingham Green”. Zoals gezegd is het verre van foutloos. Door de beperkte instrumentatie heeft het bovendien veel punkrocktrekken, waar Chocolate and Cheese – hoewel bepaald nog niet gewoon te noemen – veel meer een popplaat was. Op de bonus-dvd staan nog opnamen uit andere zalen, zoals ons eigen Vera. Ook ik ontdekte Ween pas bij Chocolate and Cheese en dit is voor mij een wel erg Spartaans plaatje. Op zijn tijd is het erg aangenaam om te horen, maar voor mij is dit toch vooral een album om de collectie volledig te houden.


mij=Schnitzel / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven