Action Beat – The Noise Band From Bletchley

Action Beat - The Noise Band From BletchleyWat een ontzettend foute bandnaam voor wat eigenlijk gewoon een goede band is: Action Beat. Ik moet denken aan Alphabeat en kom (gelukkig) bedrogen uit, want deze jongens maken op hun tweede plaat, getiteld The Noise Band From Bletchley, precies de muziek die je mag verwachten als je de cd-titel leest: noise (met hier en daar wat math rock). Het gaat dan vooral om instrumentale en experimentele noise, want zang is op deze cd niet of nauwelijks te bekennen (alleen wat geschreeuw in “Your History’s Shit”). Wel herhalingen: onderdeel van de zeggingskracht van dit tiental muzikanten bestaat uit herhalende patronen van zware gitaarriffs, zoals in “Mellish”. Omdat Action Beat de titel van hun cd eer aan lijkt te willen doen, zijn er geen rustpunten op te vinden: de band draaft maar door en haalt het ene na het andere zware nummer van stal. Zelfs in een onwijs slepend nummer als “Dinosaur”, dat door zijn trage tempo niet zozeer een aparte song lijkt, maar eerder een bijna zeven minuten durend intro voor het daarop volgende snelle en punky “Manic Face”, voelt de muziek zwaar en log aan. Als voorprogramma van bands als Fuck Buttons en Parts & Labor heeft Action Beat al aardig wat podiumervaring opgedaan, en hun eerste plaat klinkt dan ook alsof hij helemaal live is opgenomen. Nu nog live te zien in de hele kleine zaaltjes, dus wees er snel bij (maar neem wel oordoppen mee)!


mij=Truth Cult / Southern / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top