Danny Diablo vs. The Vendetta – When Worlds Collide

Danny Diablo vs. The Vendetta - When Worlds CollideHoewel veel singer-songwriters ermee wegkomen, kunnen dj’s niet simpelweg met hun geboortenaam op flyers of cd-doosjes staan. Dan Singer draait dan ook al jaren plaatjes als Lord Ezec, en tegenwoordig als Danny Diablo. De ‘underground recording artist’ heeft zijn focus op hardcore punk en hip hop, waarmee hij onlangs When Worlds Collide vulde. De man is alweer vijftien jaar actief en hoewel hij het alleen zou aankunnen, krijgt hij op de plaat hulp van The Vendetta. Het gaat hier niet om een andere dj, maar een gevestigde band uit Italië. De heren spelen lekker hard en hebben reeds wereldwijd getoerd met bijvoorbeeld The Exploited en Terror. De samenwerking heeft een twaalftal nummers aan hip hop in combinatie met gitaren opgeleverd. Het resultaat is een erg grof album met een grappig experiment, wat natuurlijk al eens eerder is gedaan en waarschijnlijk ook veel beter, maar hierdoor niet minder leuk is geworden. Wanneer fans van beide kampen de plaat zouden aanschaffen is het automatisch een hitalbum. Ik vrees echter dat niet elke fan zich aangesproken zal voelen door het resultaat. Mijn idee is dan ook dat het vooral voor de artiesten een leuk uitstapje was buiten de gedwongen genregrenzen. Vanaf nu kunnen ze echter niet meer lekker gek doen. Volgende keer a.u.b. weer gewoon bij je leest, schoenmaker.


mij=Countdown / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven