Gomez – A New Tide

Gomez - A New TideVoor de Engelse band Gomez heb ik altijd een zwak gehad. Is het niet omdat ik ze ooit op Pukkelpop een weergaloos optreden zag geven (waarbij de bandleden wisselden van instrumenten en ook de verschillende zangers allemaal even goed bleken), dan is het wel dat Stephen Fellows (cultheld en zanger van een van mijn lievelingsbands, The Comsat Angels) hun ontdekker was en ook ooit hun management deed. Maar terwijl hun debuut-cd Bring It On in 1998 nog de Mercury Music Prize won, is die kwaliteit nadien nooit meer geëvenaard. Met elk nieuw album werd het succes in Europa minder, maar in de Verenigde Staten juist meer, omdat het steeds meer richting popmuziek ging. Na twee live-albums, vijf studio-albums en een best of, is er nu A New Tide. Met de hulp van o.a. Amy Milan (van Stars) en Josh Abrams (o.a. Godspeed You Black Emperor!) keren de mannen helaas alleen op de eerste helft van de cd terug naar hun muzikale roots. Dat betekent dat we op A New Tide, naast dus ook weer popmuziek (o.a. eerste single “Airstream Driver”, “Natural Reaction”), ook wel weer een mooie mix horen van roots, folk en rock. Met als geweldige afsluiter het experimentele, door Ben Ottewel gezongen “Sunset Gates”.


mij=Ato / Ada / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven