Heartbreak Stereo – Inspiration (Back From The Dead)

Heartbreak Stereo - Inspiration (Back From The Dead)De invloed van Rancids meesterwerk And Out Come The Wolves is nog altijd merkbaar. Die rauwe stem, die teksten vol emotie, de punk die flirt met ska en reggae, de meezingbare refreintjes en de fenomenale basgitaar die het geheel laat swingen. Heartbreak Stereo weet waar het de mosterd haalt en het eerste dat als vergelijking opvalt is de stem, net Tim Armstrong. Ik kan me er niet aan storen, aangezien de band niet enkel Rancid als inspiratiebron gebruikt. Ook een lekkere simpele en eenvoudige ’77 punkstijl komt sterk naar voren. Het sluit aan bij de drie gasten: je ziet ze op de hoes staan met een kek petje op, maffe zonnebrillen, skinny jeans (toegeven: de punks verdienen de credits voor dit inmiddels gemeengoed geworden kledingstuk) en conversejes aan hun voeten. Het plaatje is compleet. De perfect uitgevoerde look versterkt het geheel ditmaal, aangezien de muziek prima voor elkaar is. Voor diegenen die een aangename afwisseling zoeken op hun favoriete zomerplaat (And Out Come The Wolves, that is!) of voor de lezer (op leeftijd) die The Clash hoog heeft zitten: Heartbreak Stereo zou weleens het leukste bandje van de zomer van 2009 kunnen worden.


mij=Mitstrick / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.