NOFX – Backstage Passport

NoFX - Backstage PassportDit weekend zijn ze weer eens in de buurt, de leukste punkband ter wereld NoFX speelt op Groezrock, net over de grens bij onze zuiderburen. Optredens van de groep onder leiding van Fat Mike zijn een mix van punkrock, comedy en politieke statements. Op de liveplaat They Even Got Worse Live is al te horen hoe Mike en kompanen een jarige fan toezingen (‘Happy birthday you’re not special’) en de filmpjes op YouTube van de band die christelijke bands als UnderOath onderuit haalt zijn bijna legendarisch. Op deze dvd zien we dat niet alles rozengeur en maneschijn is voor de succesvolle band. Zo worden ze uitgejouwd in Brazilie, worden crewleden gegijzeld in Peru door de politie en wordt een show in Columbia gecanceld. Gelukkig blijft Fat Mike onder alle omstandigheden zichzelf en zijn de foute grappen niet van de lucht. Van Taiwan tot Indonesië, van Japan tot Rusland, overal gebeurt er wel iets. In Singapore gaat het gezelschap aan de drugs, in Israël gaat de crew bijna op de vuist met de plaatselijke politie en in Colombia krijgt de promotor doodsbedreigingen (en wordt de show dus afgelast). Nee, saai is het leventje van de punkband geenszins. Acht afleveringen, twee uur bonusmateriaal en dat alles verspreid over twee goedgevulde dvd’s. Met het nieuwe album in aantocht worden het dure tijden voor de NoFX-fan, maar deze Backstage Passport is elke cent waard. Al was het alleen maar om Fat Mike een publiek vol Moslims tot op het bot te zien beledigen.
File Under gaf ism Fat Wreck en Sonic enkele exemplaren weg van deze dvd. Daarvoor ben je nu te laat.


mij=Fat Wreck / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.