Riverboat Gamblers – Underneath The Owls

Riverboat Gamblers - Underneath The OwlsEen paar jaar terug waren The Riverboat Gamblers the Next Big Thing. Na hun optreden bij 3VOOR12 in 2004 kopte de VPRO-site ‘Riverboat Gamblers maken buzz helemaal waar in Club 3VOOR12’. Tot een algehele doorbraak hier in Nederland is het voor deze punkrockers uit Austin daarna nooit gekomen. Raar eigenlijk, want zoveel anders dan bijvoorbeeld The Hives werkt deze band rond de charismatische zanger Mike Wiebe niet. Al liggen de Riverboat Gamblers wel net iets zwaarder op de maag. Misschien is dat wel de reden. Aan de energieke optredens van de band heeft het in ieder geval níet gelegen. Gelukkig is de band uit Texas niet bij de pakken neer gaan zitten en gewoon doorgegaan met het uitbrengen van albums en singles. Underneath The Owls is ondertussen hun vierde album. En dat is er, ondanks dat er maar elf tracks op staan, weer een in de categorie Alle 13 Goed. Dat houdt overigens niet in dat het ook Alle 13 Hard is. Want na aan een straffe aftrap varieert de band behoorlijk. En wordt er zelfs wat geëxperimenteerd. Zo vaak hoorde ik in ieder geval nog geen xylofoon op een punkrockplaat. Het werkt echter heel goed in “Robots May Break Your Heart” (dat overigens behoorlijk Hiverig klinkt). En dat de heren ook een kloeke ballade kunnen schrijven met puik Hawaii-gitaarwerk blijkt wel uit het nummer dat, geheel in de roos, “Tearjerker” heet. Maar natuurlijk zijn er ook de geoliede aan Rancid denkende rammers die niet te versmaden zijn. Het verbaast me ook niets dat ze met deze band op tournee gaan.


mij=Volcom / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven