Soap&Skin – Lovetune For Vacuum

Soap&Skin - Lovetune For VacuumOp Eurosonic gaf de achttienjarige Oostenrijkse Anja Franziska Plaschg een optreden dat ik niet snel zal vergeten. Anja, oftewel Soap&Skin, stond als een zwarte weduwe op het podium en overdonderde het publiek volledig met een intens zwaar en indrukwekkend optreden. Intens is ook haar debuutalbum Lovetune For Vacuum. Opener “Sleep” begint met stemmige pianoklanken die al snel verdrongen worden door de trillende stem van Anja. Na een Virgin Prunes-achtige kreet wordt duidelijk dat Soap&Skin geen lichte kost serveert. De bezwerende stem en het pianospel van Anja Plaschg domineren alle nummers en er hangt een beklemmende en onbehaaglijke sfeer over de plaat. Bij het kindergehuil aan het begin van “Turbine Womb” wordt snel duidelijk dat Anja niet het ideale oppasbuurmeisje is. Anja’s ouders zullen zich ook wel achter de oren krabben bij het beluisteren van deze plaat. Waar is het in godsnaam misgegaan? Maar gelukkig voor ons is het flink misgegaan want Lovetune For Vacuum is een uniek werk geworden van een jonge zangeres die een mengeling van weerzin en medelijden opwekt. Het ‘please help me!’ in “Spiracle” klinkt als een oprechte noodkreet van een meisje dat de weg echt helemaal kwijt is en het allemaal niet meer weet. Huiveringwekkend mooi debuut.


Mij=PIAS

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven