Throw The Fight – In Pursuit Of Tomorrow

Throw The Fight - In Pursuit Of TomorrowToeren met Drowning Pool in thuisland Amerika. Mocht je nog niet zijn afgehaakt met lezen, het gaat hier om de band Throw The Fight. De heren mogen veel podia met elkaar delen, maar gelukkig staan ze erg ver weg van de vergaande nu-metalhelden. Dit bewijzen ze met In Pursuit of Tomorrow, het debuut bevat tien nummers en is vooral opvallend door zanger James Clark. De beste man weet ons namelijk heerlijk melodieus door de nummers heen te brengen, maar soms ook juist uit te halen. Lekker gevarieerde rockmuziek is dan ook wat we terughoren op dit album, alles met behoorlijk dramatische teksten. De vijf jongens willen vooral graag provoceren met nummers als “Ready For War”, “His Blood, My Hands” en “Into the Fire”. Het plannetje lukt echter niet zoals gehoopt, het is vooral catchy hoe de groep overkomt. Het grootste nadeel blijft overigens dat je na een half uur alweer klaar met luisteren bent, wat voor een debuut erg aan de korte kant is. Vooral door de variatie in nummers, is het voor de luisteraar niet echt duidelijk wat nu het ware gezicht is van Throw The Fight. Hiernaast zit niet veel in de weg voor een doorbraak, het schijfje bevat gelikt artwork met even gelikte muziek.


mij=Cordless / Ada / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top