Chris Joss – Sticks

Chris Joss - SticksWereldmuziek is nooit zo mijn ding geweest. Alleen al omdat ik snel verveeld raak door het gebruik van exotisch klinkende instrumenten. En dat terwijl ik van een simpele elektrische gitaar eigenlijk nooit genoeg krijg. Dit gegeven maakt dat ik Sticks van de Franse multi-instrumentalist en producer Chris Joss bij vlagen een lastige zit vind. Joss maakt namelijk op deze cd vooral gebruik van de sitar voor de melodieën, en dat wordt na een paar nummers behoorlijk saai, ondanks de funky en swingende ritmes die overal op de cd te vinden zijn, en een enkele surfgitaar (“Danger Buds”) of breakbeat (“Root Juice”) ter broodnodige afwisseling. Hoewel het misschien bedoeld is als een soundtrack voor een reis door Azië (en dan met name de wijde omgeving van India en Pakistan), klinkt Sticks in mijn oren meer als een cd om op te loungen. Om te horen in een strandtent als het eindelijk eens mooi weer in Nederland is, en dan vooral op de achtergrond. Geen muziek dus om nu eens goed voor te gaan zitten, want daar voor is het te weinig avontuurlijk en te veel herhalend wat de plaat te bieden heeft.


mij= Fontana / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven