Damn Seagulls – Hunting Season

Damn Seagulls - Hunting SeasonEen prachtig vormgegeven cd en booklet in je handen gedrukt krijgen is een stuk leuker dan een schamel kopietje met daarop een grote ‘warning!’ copyrightsticker. Het oog wil ook wat… De Damn Seagulls hebben wat dat betreft al een streepje voor. Het prachtige artwork kent een soort van Alaska-noir sfeertje, met tekeningen in het boekwerk die je opa voor z’n neus kreeg tijdens aardrijkskundeles toen hij hoorde over dappere ontdekkingsreizigers die met hun blote handen grizzlyberen vilden. Maar wat voor muziek moeten we daar nu bij verwachten? De blazers in het eerste nummer “Lord Of The Flies” doen direct denken aan Rocket From The Crypt, maar bij de wat melodieuzere of swingende nummers klinken hedendaagse popgoden als Razorlight en de Kooks door. Maar dan stevig en heel wat rauwer. Prettig in het gehoor liggende tracks, maar met inhoud. Geen dertien in een dozijn radiohitjes, al past elk van de tien tracks op Hunting Season prima in de programmering van een Kink FM (waar ‘ie reeds gedraaid wordt) of Studio Brussel. Het zou goed kunnen dat we in de toekomst nog meer gaan horen van deze zes Finnen, dat zou mij in ieder geval niet verrassen.


mij=Fullsteam / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven