Lloyd Cole – Cleaning Out The Ashtrays

Lloyd Cole - Cleaning Out The AshtraysZo’n vijfentwintig jaar geleden schoot Lloyd Cole keihard in de roos. Zijn debuut Rattlesnakes uit 1984 bevatte een aantal prachtige nummers, waaronder “Forest Fire”, “Rattlesnakes” en “Perfect Skin”. Een keurige jongen die nette liedjes zingt over meisjes met een perfecte huid en een bosbrandlach, het was zeer welkom in de duistere jaren tachtig. In de vijfentwintig jaar die volgden is Cole eigenlijk nooit uit de schaduw van Rattlesnakes gekomen. Hij bracht zonder zijn begeleidingsband Commotions als solo-artiest best aardige albums uit, maar verloor nooit zijn imago van ideale schoonzoon. Het feit dat Cole liefst alleen nog maar wil optreden in zalen die in de buurt van een golfbaan liggen, zegt eigenlijk al genoeg. In ieder geval vond Cole het hoog tijd om dit jaar maar eens alle b-kantjes en andere opgenomen restjes op een boxset met vier cd’s uit te brengen. De titel Cleaning Out The Ashtrays is leuk gevonden, maar de kwaliteit van de 59 nummers op deze boxset is twijfelachtig. Er valt nog wel wat te lachen, zoals een ongelooflijk suffe cover van Lou Reed’s “Vicious”, maar verder had hij wat mij betreft zijn asbakken niet te hoeven legen. Mocht je toch nog een jarige Lloyd Cole-fan kennen, sla deze boxset dan over en koop een van zijn Folksinger live-cd’s die eerder dit jaar uitkwamen. Cole alleen met gitaar, dat is stukken beter te pruimen.


mij=Tapete / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.