Mäkkelä & Orkesteri – Means Nothing In Hitchin

Mäkkelä & Orkesteri - Means Nothing In HitchinAls een band op MySpace nog maar 148 “vrienden” heeft dan weet je dat er nog wat werk aan de winkel is. Het kan natuurlijk ook zijn dat MySpace niet zo hot is in Finland, want dit is het land waar de in Duitsland woonachtige Mäkkelä oorspronkelijk vandaan komt. Martti Mäkkelä is een magere Fin met de uitstraling van een doodgraver en zijn Orkesteri bestaat uit drie dames op bas, toetsen en drums. Mäkkelä is een ouwe punker die nu als een soort Billy Bragg door Europa trekt en zijn muziek zelf bijzonder serieus neemt. Helaas zingt hij zijn teksten met zo’n buitengewoon overdreven Brits accent dat het op den duur lachwekkend wordt. En dat is bij teksten over zijn depressies en alcoholisme vast niet helemaal de bedoeling. Getergd bestookt Mäkkelä de luisteraar met alle ellende die hij heeft meegemaakt. Om het ons wat makkelijker te maken heeft hij uitgebreid alle teksten en bijbehorende uitleg in het cd-boekje gezet. Bij het nummer “Gabriela” schrijft hij bijvoorbeeld: ‘Drinking my brains away, I was staring towards the window of the now-gone Golden Hair barber’s shop, while sending the lyrics of The Passenger by Iggy Pop as text-messages to a friend in Lapland. I was trying not to go nuts’. De in het Fins gezongen afsluiter klinkt trouwens een stuk minder potsierlijk dan de rest van dit album.


mij=Supersound / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.