New Found Glory – Not Without A Fight

New Found Glory - Not Without A FightDe Amerikanen van New Found Glory zijn aan hun zesde schijfje toe. Met het album Not Without a Fight is er niet zomaar een nieuwe uitgave in de reeks gekomen, maar een plaat geproduceerd door Mark Hoppus (Blink182), uitgebracht door Epitaph Records. Het vijftal heeft eindelijk getekend bij hét punklabel, waar ze natuurlijk al veel eerder hadden moeten zitten. Hoewel het op papier erg speciaal en groots klinkt, zijn de twaalf nummer uiteindelijk niet erg speciaal. ‘We zijn erg enthousiast over de nieuwe nummers en het swingt geweldig’, aldus de band. Het swingt en het is inderdaad lekker catchy, maar spijtig genoeg weet geen nummer voldoende indruk te maken. Zoals de single “Listen To Your Friends” al liet weten is het zomerse punkrock die heerlijk aanstekelijk werkt. Meer is het niet en eigenlijk is dat het ook nooit geweest bij het vijftal. Is dat erg? Vast niet, want de fans trappen er al zo’n twaalf jaar in. Positief is dat er weer een tour aan verbonden zit en het is alweer Amsterdam dat de heren aandoen. Ze stonden eerder in de hoofdstad in 2004, 2005, 2007 en 2008 en wisten hier voor veel reuring te zorgen.


mij=Epitaph

Een reactie

  1. René

    Het schijfje is over het geheel niet bijzonder, maar er staan toch weer een nummer of 2 à 3 op die toch weer lekker zijn. Hun greatest hits album zal geweldig zijn, maar de losse albums bevatten te weinig goede nummers om echt goed te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven