Sarke – Vorunah

Sarke - VorunahSarke is het heavy metal-project van het duistere heerschap met dezelfde naam. Deze meneer Sarke heeft in het verleden in verscheidene blackmetal-bands gespeeld zoals Old Man’s Child en Tulus, en hij vond het tijd om eens een plaat te maken in de stijl zoals die in de vroege jaren tachtig gespeeld werd, dus nog voordat thrash- en speedmetal de wereld veroverden. Sarke speelde zelf alle instrumenten in en om het feestje compleet te maken nodigde hij Nocturno Culto van het legendarische Darkthrone uit om de zang te doen. Dit heeft geresulteerd in een ouderwets aandoende occulte metalplaat met hier en daar wat blackmetal-invloeden, welke het meest duidelijk te horen zijn in de zang. Zoals al vermeld is dit behoorlijk ouderwetse occulte heavy metal en ik durf zelfs de term gedateerd te laten vallen. Want eigenlijk komt deze proto-blackmetal gewoon 25 jaar te laat. De riffs zijn eenvoudig op het simplistische af, de nummers zijn overwegend mid-tempo, de keyboards klinken erg doorsnee en het songmateriaal is ronduit saai. De sfeer is wel enorm kwaadaardig, dat is ze dan wel weer goed gelukt. Maar op een select groepje oude metalfans van het oude snit na (type spijkerjasje-met-Hellhammer-patches), verwacht ik niet dat er nog veel mensen zijn die hard gaan op deze obscure metal.


mij=Indie / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven