The Ian Fays – Dylan's Lost Days

The Ian Fays - Dylan's Lost DaysThe Ian Fays bestaat uit de zusjes Sara Fay, Lizz Fay, Lena Fay en… ene Bradley op drums. Er waren waarschijnlijk even geen drummers voorradig in de familie Fay. De band is al enige jaren actief en hun muziek past naar eigen zeggen ergens tussen Paula Abdul en The Misfits. In 2006 verscheen hun debuut The Damon Lessons en Dylan’s Lost Days is de opvolger. De zusjes zijn ongetwijfeld voortgekomen uit ouders die enkele decennia geleden met een bloem in het haar richting San Francisco vertrokken, want de sfeer op dit nieuwe album is prettig loom en bijzonder vriendelijk. Mijlenver verwijderd van zowel Paula Abdul als The Misfits in ieder geval. De lo-fi liedjes met fluisterzang van de zusjes Fay neigt wel naar eentonigheid, vooral binnen de wat langere nummers. En ‘lang’ op dit album staat gelijk aan meer dan twee minuten. Afsluiter “River Phoenix” heeft een schattig en mooi gezongen refrein: ‘So I’m gonna dream of River Phoenix, and I hope that you will dream of me’. Dylan’s Lost Days is een prima plaat om op een snikhete dag lekker in een hangmat bij in slaap te sukkelen en over de zusjes Fay te dromen.


mij=Homesleep / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top