The Mission – The Final Chapter

the_mission-the_final_chapter_dvd.jpg In 1986 werd The Mission opgericht door twee leden van The Sisters of Mercy nadat er onenigheid was ontstaan over het materiaal en de tournees. Na zeven reguliere albums en drie dvd’s vond Wayne Hussey het tijd worden voor een solomissie. Zijn missie met The Mission werd beëindigd met een afscheidstour door Europa in 2008, met als hoogtepunt de laatste vier (uitverkochte) concerten in The Shepherds Bush Empire in Londen. Tijdens deze vier avonden speelde de band elke avond één van de vier eerste albums: “The First Chapter”, “God’s Own Medicine”, “Children” en “Carved in Sand”, aangevuld met wat covers. Van deze vier concerten zijn in totaal 29 songs op de eerste twee dvd’s beland. Muzikaal klopt het als een bus. De zang van Wayne Hussey komt echter wat nasaal/zeurderig over. Visueel wisselen de shots elkaar tijdens de songs in rap tempo af. Zonder beeld klinkt het eigenlijk alleen maar beter, maar goed wat zal dat de diehard fan van The Mission deren. In de zaal zelf hebben de fans daar geen last van; vanaf het eerste nummer tot aan het slot gaan de fans uit hun dak. De fan thuis kan tweeëneenhalf uur (na)genieten van al zijn (of haar) favoriete Mission songs en een super enthousiast publiek. Genieten kan hij (of zij) ook zeker met de derde dvd, die volgepropt staat met beelden van de repetities voor de afsluitende tour, beelden van tijdens de tour, gastoptredens met Simon Hinkler, drie volledige nummers van de show in Keulen en beelden van de aftershow party in The Shepherds Bush Empire. Tot slot natuurlijk de onvermijdelijke interviews met de zowel de oude als de huidige bandleden, Simon Hinkler alsook de trouwe fans. Ooit begonnen met “The First Chapter” is er nu een mooi einde gekomen met “The Final Chapter”. Het boek is uit, Wayne kan solo verder gaan.


mij=SPV / CNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top