The Pains Of Being Pure At Heart – The Pains Of Being Pure At Heart

The Pains Of Being Pure At Heart - The Pains Of Being Pure At HeartEr zijn weinig dingen in het leven zo eenvoudig als het beginnen van een shoegazeband. Er zijn slechts vijf regels die je dient te volgen. Regel 1: Zorg ervoor dat je band uit maximaal vier mensen bestaat. Regel 2: Kies een bandnaam met een “diepere” betekenis. Regel 3: Zet het overdrive-effect op de gitaar altijd aan. Regel 4: Vraag een schattig indiemeisje voor je band, liefst op bas of toetsen. Regel 5: Schrijf nummers die als twee druppels water op My Bloody Valentine lijken. De drie heren en een dame van het New Yorkse The Pains Of Being Pure At Heart hebben deze regels keurig gevolgd en een album afgeleverd dat weliswaar ontzettend onorigineel is, maar tegelijkertijd onnoemelijk goed en effectief. De naam klopt, het imago klopt, en ook de tien nummers op hun debuut kloppen gewoon. Afgezien van My Bloody Valentine komen ook nog de Stone Roses (“The Tenure Itch), Cocteau Twins (“Stay Alive”) en vreemd genoeg zelfs de riff uit Bowie‘s Modern Love (“A Teenager In Love”) langs. Maar ondanks de vele referentiepunten en shoegazecliché’s is dit een debuut dat ronduit onweerstaanbaar is.


mij=Fortuna Pop! / Munich

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven