Van Binnen – Naar Buiten

Van Binnen - Naar BuitenIk hou wel van woordgrapjes. Dus als een band zich “Van Binnen” noemt en zijn debuut-cd de titel “Naar buiten” geeft, dan vind ik dat wel grappig en prikkelt het me in elk geval om het cd-boekje met teksten af te speuren naar nog meer leuke vondsten. Helaas kom ik dan wel bedrogen uit. Die teksten doen me namelijk erg veel denken aan de quasi-intelligente en soms onbegrijpelijke woordenbrij die Bløf telkens weer uitbraakt, en in tegenstelling tot de meeste andere Nederlanders vind ik daar dus echt niks aan. Tot zover de overeenkomsten. Want waar Bløf eigenlijk vaak lekker in het gehoor liggende en pakkende muziek maakt, kabbelt het bij Van Binnen iets te veel gewoon door om op te vallen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, want het is niet alleen maar kommer en kwel. Een uitschieter zoals Abel‘s “Onderweg” staat er helaas voor Van Binnen niet op, maar “Mee” zou heel goed een single kunnen zijn vanwege het zeer meezingbare refrein en de gitaarriff van “Niemand zichzelf” is ook prima gevonden. Maar of dit nu daadwerkelijk voor een doorbraak naar een groter publiek gaat zorgen, dat waag ik te betwijfelen, want ook het grote publiek houdt wel van enige originaliteit.


mij=Eigen beheer

3 Comments

  1. Karin

    Zo zie je maar dat over smaak valt te twisten. Ik heb de CD op dit moment onafgebroken in mijn CD speler zitten! Eindelijk weer eens ongecompliceerde popmuziek met teksten die weldegelijk ergens over gaan. Ga maar eens goed luisteren! Thumbs up voor de jongens van Van Binnen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top