Alestorm – Black Sails at Night

Alestorm-BlackSailsatNight.jpg Ai! Ai! Kapitein! Wat draait daar in mijn cd-speler? Het is het nieuwe album van Alestorm! Van wie, Kapitein? Ja, eerst heetten ze Battleheart, maar na een platendeal met Napalm Records werd het Alestorm. Wat voor muziek maken ze dan, Kapitein? Echte Schotse Piraten Metal, aldus het hoesje. Hoe klinkt dat dan, Kapitein? Als opzwepende Schotse folkmuziek overgoten met een klein powermetalsausje en een hoog meezing, correctie: meelalgehalte. Ah dat is al een stuk duidelijker, Kapitein! Maar Kapitein, zeg nu zelf: is dit nu muziek om lekker thuis naar te luisteren? Nee, dit moet je live horen: violen, fluiten, trekzak, drums, gitaren. Deze muziek moet je beleven, dit moet je voelen! Dronken worden en meelallen dus. We gaan naar de pub, drinken pullen bier en zingen met onze maten over het bevaren van de woeste zeeën: We sail the endless oceans / We sail the raging seas / The quest is never ending / It leads us to destiny en dan vertellen we stoere verhalen over alle slechte dingen die we hebben gedaan: In walks a sailor all battered and blue / Fallen afoul of his captain and crew / They’d pulled in to port, their cargo was stacked / But three hours later he’s caught in the act. Ai! Ai! Kapitein. Valt er verder nog iets te melden, Kapitein? Naast negen eigen tracks, staat er nog een een cover (met steel drums!) op van de Letse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2008: Wolves of the Sea.


mij=Napalm / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven