Broken Records – Until The Earth Begins To Part

Broken Records - Until The Earth Begins To PartAls muziekliefhebber ben ik altijd op zoek naar die ene plaat die me weet te raken in mijn hart. Zo’n plaat waar je naar kunt blijven luisteren en die bij elke luisterbeurt alleen maar mooier wordt. Bijna als een verslaving. Waar het aan ligt, weet ik niet, maar die platen kom ik steeds minder tegen. Ben ik dan zo blasé geworden? Jammer is het wel, maar als er eens zo’n plaat voorbij komt, dan voelt dat bijna beter dan seks. En, beste lezers, dit is dan eindelijk weer zo’n plaat. Broken Records heet de band, en ze komen uit Schotland. Het zevental, dat doet denken aan een kruising van Arcade Fire met Sixteen Horsepower, maakt een werkelijk adembenemende en aangrijpende mix van melancholieke melodieën met indrukwekkende instrumentatie en hier en daar een toefje folk, gecombineerd met een bij vlagen intens en hartstochtelijk schreeuwende zanger. David Eugene Edwards kan dat ook zo fraai, en elk woord is gemeend. De strijkers, trompetten en accordeon geven de muziek absoluut een meerwaarde, want zij maken Until The Earth Begins To Part een prachtige sfeerplaat, van begin tot eind. Natuurlijk speelt Broken Hearts erg in op de emotie van de luisteraar, maar ik ben blij dat ze ons daar van begin tot eind aan mee laten genieten. Groots en meeslepend.


mij=4AD / V2

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven