Coalesce – Ox

Coalesce - OxOx? Een slechterik in het stripverhaal van Spiderman, een countrygroep in Canada, de artiestennaam van de Lordi-bassist, een zodiac teken uit de Chinese kalender? De band Coalesce, wat op zijn beurt weer ‘verenigen’ betekent, heeft hun vierde album deze opvallende naam gegeven. Na tien jaar afwezigheid zijn ze terug met nieuw voer voor de fans en laten we hopen dat dit doordachter is dan de titel doet denken. De leden hadden de leegte reeds ingevuld door te spelen met New Found Glory, My Chemical Romance, Dillinger Escape Plan en The Used, maar de vier koppen kwamen eindelijk weer bijeen. De Amerikanen hebben een dik half uur afgeleverd met veertien nummers. Hierin gaat de groep verder waar ze ooit de handdoek in de ring hadden gegooid. Wat met veel vreemde samensmeltingen zorgt voor een eigenzinnig resultaat; een grootse mengeling van metal, sludge en hardcore. Het schijfje staat vol valse tonen, zangstukken vol met woede en een ritmesectie die totaal onbegrijpelijk is. Het lijkt dat de nieuwe plaat van Coalesce voor slechts een klein select groepje is weggelegd, wat bands als Mastodon tevens graag pleziert. Toch vraag ik me bij het viertal af hoe echt het allemaal is, of is het gewoon allemaal puur om te bewijzen dat ze ook na hun comeback nog altijd gekker zijn dan bijvoorbeeld Mastodon? Dat Coalesce weer terug op de kaart staat is is duidelijk, zo gingen ze onlangs voor de eerste richting Europa. Dat alleen is al een feestje waard.


mij=Relapse / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top