Cracker – Sunrise In The Land Of Milk And Honey

Cracker - Sunrise In The Land Of Milk And HoneyMet een nieuwe cd van David Lowery en de zijnen weet je altijd een ding zeker: dat je goede rock voorgeschoteld gaat krijgen. De frontman van Cracker heeft een diverse smaak: hij is ook nog zanger van Camper van Beethoven, was met Cracker al eens support act voor de Ramones, en maakte nog niet zo heel lang geleden met Leftover Salmon een cd met bluegrassversies van zijn eigen Crackerliedjes. Ooit scoorden ze nog wat culthitjes met de briljante popsongs “Low” en “I Hate My Generation”. Bij Cracker krijg ik dan ook altijd het ‘Buffalo Tom-gevoel’: ijzersterk op cd en live, culthitjes gehad, maar nooit echt doorgebroken in Nederland. Waarom niet, dat is mij dus ook een raadsel, want, zoals gezegd, de rock van Cracker is aanstekelijk en veelzijdig, met een prima zanger, ook op deze nieuwe cd weer. Verborgen achter songtitels die enthousiast lang zijn, schuilen heerlijke gitaarpareltjes. Een van de nummers met de kortste titels is “Darling One”, maar dat is dan ook geen geheel eigen nummer, want mede geschreven door o.a. Susanna Hoffs (ooit van The Bangles) en Mark Linkous (van Sparklehorse). Een prachtig liefdesliedje en een van de hoogtepunten op dit verder toch al zeer consistente album. Ander opvallend nummer is het duet met Drive By Trucker Patterson Hood, “Friends”, een heus countrynummer met een grappige twist. Een twist die je trouwens ook terugvindt in de MySpace-naam van de band. Cracker ten voeten uit, zou ik zeggen!


mij= Freeworld / Bertus

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.