Leo Gstrein – Strange Ways To Save The World

Leo Gstrein - Strange Ways To Save The WorldAls zanger van het Haagse Frezno Falls maakte Leo Gstrein al wel enige naam, maar desondanks zullen er ook nog veel muziekliefhebbers zijn die zijn naam niet kennen. Terwijl hij ook onder zijn eigen naam al een cd heeft uitgebracht. En nu is er dan Strange Ways To Save The World, Gstrein’s tweede solo-cd. Al mag de plaat die naam eigenlijk niet hebben, omdat hij een heuse band om zich heen geformeerd heeft. De sound? Die ligt niet zo heel ver van die van Frezno Falls af: degelijke poprock met bij vlagen pakkende refreinen, dramatiek, en hier en daar een mooie dynamiek, zoals in “Slow Motion”, dat van een soort ballad opgebouwd wordt naar een stevige climax. “What’s Going On” is, ondanks de klassieke titel, dan weer een tikje saai, want rechttoe-rechtaan en weinig origineel, en dat wordt dan ineens afgewisseld met het heerlijk dramatische “This Evening”. Gstrein noemt zelf Elbow als een favoriete band, en dat is terug te horen in zijn songmateriaal. Ik zou hem niet direct in diezelfde categorie plaatsen, maar Nederland heeft er wel een prima singer-songwriter bij, die meer erkenning verdient dan hij nu krijgt, zelfs al zijn niet alle tien nummers op deze cd even sterk. Misschien is het idee om toch weer een band te beginnen en die een pakkende naam mee te geven, in plaats van onder zijn eigen, wellicht moeilijk te onthouden, naam, te opereren?


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top