Portall – Code Black

Portall - Code BlackHet Nederlandse Portall is in 2003 opgericht en Code Black is hun eerste langspeler. Enig ander wapenfeit is de in 2005 verschenen mcd In The Absence Of Light. Ik vermoed dat de bandleden vrienden zijn van elkaar. Anders kun je niet zes jaar lang oefenen, optreden en aan je debuut werken. Dan moet je wel lol hebben met elkaar. Beetje dollen, beetje jammen, samen bieren en de bloemetjes buitenzetten. En muzikaal is alles goed verzorgd. Pakkende thrash, met lekker zwaar gitaarwerk en genoeg ruimte voor wat melodie. Erg netjes allemaal, keurig binnen de lijnen. Degelijk, vakkundig en met liefde gemaakt. Is er dan iets mis? Niet echt, maar ik mis de echte uitschieters. Daardoor wordt het album wat saai naarmate het vordert. En ik ben niet zo’n fan van de zanger/gitarist. Nee, dat zeg ik verkeerd. Ik ben geen fan van zijn stemgeluid. Veels te ééntonig allemaal en te geforceerd. Elk nummer zit ik te hopen dat hij zo min mogelijk meebrult. Niet dat hij de band moet verlaten, dat niet. Hij is tenslotte een vriend en gitaarspelen kun je wel aan hem overlaten. Het wordt gewoon tijd voor een nieuwe vriend. Eéntje die zich lekker op de vocalen kan storten om het geheel naar een hoger niveau te brengen. En geloof me. Ik zou best die vriend willen zijn, want Portall komt er wel. En het lijken me aardige gasten. Die gewoon doorgaan. Ook zonder mij, want ik kan toch niet zingen.


mij=Under Her Black Wings / Freebird

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top