Duke Special – I Never Thought This Day Would Come

Duke Special - I Never Thought This Day Would ComeHet schijnt dat Peter Wilson, de man die schuilgaat achter de naam Duke Special, getrouwd is en kinderen heeft met wie hij gezellig samenwoont in Belfast. Ik hoop maar dat het beter gaat met hem dan hij zingt over zichzelf op zijn nieuwe cd I Never Thought This Day Would Come. Zinnen als ‘I’m so unsure of myself, I doubt my very heartbeat. I’m like an immigrant knocking on a stranger’s door.’ zoals hij zingt in het eerste nummer “Mockingbird Wish Me Luck” zijn nou niet bepaald de meest opbeurende die een zanger kan zingen. Maar doemdenken is Wilson niet vreemd. Op zijn vorige twee cd’s (echt waar) zong hij niet voor niets ‘Last night I nearly died, But I woke up just in time.’ Gelukkig verpakt hij zijn muziek niet ook nog eens in druilerige depri melodielijntjes. Anders werden liedjes als “Diggin An Early Grave” vast bijna macaber. De toon van I Never Thought This Day Would Come is qua muziek wél positief en is wat dat betreft een bevestiging van de kunde die Duke op zijn vorige cd’s liet horen. Fijne melodieën in de lijn van de broertjes Finn, Rufus Wainwright, Billy Joel en Elliott Smith schudt hij met gemak uit zijn mouw, waarbij vooral het vaudeville, bijna burleske karakter opvalt, met rijkelijk – maar niet overdadig -gevulde arrangementen. Misschien op het eerste gehoor niet gemakkelijk te behappen, maar er is weinig mis met een luisterplaat die steeds meer geheimen onthult.


mij=Wrasse / LC Music

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top