Lord Cut-Glass – Lord Cut-Glass

Lord Cut-Glass - Lord Cut-GlassThe Delgados zijn nooit uitgestapt bij de halte Sikkema. Daarom had ik dus ook geen idee wat ik moest verwachten van Lord Cut-Glass, een solo-werk van ex-Delgados zanger en gitarist Alun Woodward. Een project waar Alun meer dan vier jaar heeft gewerkt. Dat het zo lang duurde was voornamelijk door drukte met andere projecten voor Chemikal Underground (platenmaatschappij opgericht door The Delgados), maar ook omdat hij tussendoor de ziekte roodvonk kreeg dat diverse malen opspeelde. Waarom The Delgados nooit bij mij zijn uitgestapt, dat begrijp ik nu ook, het is niet mijn ding. Het is me veel te soft, veel te folk, te veel klassieke invloeden, veel te slaapverwekkend. Dat had ik bij de eerste draaibeurt al direct door en bij de tweede keer sprak mijn collega me er zelfs op aan: “Kun je misschien wat anders opzetten, ik val bijna in slaap. En ja, zet dat maar in je recensie!” Daar moest ik het mee doen en eerlijk gezegd heb ik daar weinig aan toe te voegen. Behalve dan nog een speciale vermelding voor sommige songtitels, want een titel als “I’m A Great Example To The Dogs” tovert toch wel een glimlach op mijn gezicht.


mij=Chemikal Underground / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.