Nova Art – Follow Yourself

Nova Art - Follow YourselfAlweer twee maanden geleden is het album Follow Yourself van Nova Art uitgebracht en al meer dan een jaar geleden werd het opgenomen en gemixt. Het heeft dus even geduurd om vanuit het verre Rusland, want daar komt deze vijfkoppige jonge band vandaan, mijn cd-speler te vinden. De band rondom zanger en componist Andrew Nova levert op dit tweede album een puik resultaat af. Andrew en zijn kompanen worden dan ook bijgestaan door een aantal gastvocalisten en -muzikanten. En daar zit een persoon bij die niet de minste is. Devon Graves (Deadsoul Tribe) heeft met zijn kennis en kunde een bijdrage op meerdere gebieden geleverd. Zo zingt hij mee op een tweetal tracks, en heeft hij samen met Andrew zowel de lyrics waar nodig geëdit als de vocalen geproduceerd. De muziek van Nova Art is te omschrijven als een stevig potje progressive metal, waarbij ze invloeden uit aanverwante genres niet schuwen. Ook de invloed van Devon is onmiskenbaar terug te horen op een aantal nummers. Zanger Andrew Nova zingt over het algemeen met cleane vocalen, maar gaat een aantal rauwe, agressieve grunts niet uit de weg. Naast de bijdrage van Devon verzorgen ook nog twee zangeressen, Olga Winter en Lidia “Lyttah” Emelyanova, gastvocalen. Laatstgenoemde zelfs op drie tracks, waaronder “Deceptive World” waar ook Devon meezingt. Al met al een aangenaam verrassende en diverse progplaat uit het verre Rusland en daarmee een band om in de gaten te blijven houden.


mij= My Kingdom Music / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven