Rigby – Everything Must Go

Rigby - Everything Must GoBij Idols was hij ooit een van mijn favoriete deelnemers, want ik vond het zo’n leuke jongen, die Christon Kloosterboer. Omdat hij er uiteindelijk toch vrij snel uit lag, verwachtte ik niets meer van hem te horen, dus groot was mijn verbazing toen hij ineens opdook bij De Wereld Draait Door als zanger van de band Rigby. Een Nederlandse band die op Britpop geïnspireerde muziek maakt, als dat maar goed gaat. De cd begint goed met “High Life”, dat niet alleen klinkt als een nummer van Oasis, maar er ook nog een verwijzing naar heeft in de tekst (“Champagne Supernova”). Zoals overigens de bandnaam verwijst naar “Eleanor Rigby” van de Beatles en de titel van deze cd, Everything Must Go, ook een nummer is van de Manic Street Preachers. Dat schept dus nogal wat verwachtingen. En ik moet zeggen, ook “Parade” en het daarop volgende titelnummer zijn prima. Maar na die drie nummers zakt de cd wat in en is de verrassing er eigenlijk ook wel af. Ik mis een beetje de eigenheid, want wat is nu het handelsmerk van Rigby, behalve dan dat ze anderen na kunnen doen? Het blijft een beetje gepolijst en braaf en vooral heel veilig door de herkenbaarheid van de muziek. Ik daag ze uit om dit op een volgende cd los te durven laten en zo te laten zien wat ze nu echt in hun mars hebben. Volgens mij wordt het dan pas echt goed.


mij=Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven