Strung Out – Prototypes And Painkillers

Strung Out - Prototypes And PainkillersEerlijk gezegd was ik Strung Out een beetje uit het oog verloren. Na het geweldige Exile In Oblivion stelde Blackhawks Over Los Angeles (2007) een beetje teleur. Ongeveer een jaar geleden zag ik ze nog in het voorprogramma van Ignite en Terror, maar die show was te kort en te rommelig om (opnieuw) verliefd te worden op de punkrock met metalrandje van de band uit Californië. Prototypes And Painkillers brengt die liefde ook al niet terug. Niet zo gek, het gaat hier niet om een nieuw album, maar om een verzameling b-kantjes, demo’s en andere obscure nummers. En zoals bij de meeste van dit soort albums is de kwaliteit wisselend. Nummers als “Sinner Or Coward” (1992) en “Season Of The Witch” (1994) hebben de tand des tijds simpelweg niet doorstaan – wat overigens ook door de beroerde productie komt – en “Don’t Look Back” en “Novella” – beide al uitgebracht als bonustracks bij voorgaande albums – kenden we al. Het zijn voor de ‘previously unreleased’ nummers van de latere albums die deze verzamelaar toch de moeite waard maken. Zo had “Plather” niet misstaan op welk regulier Strung Out-album dan ook en is “Night Of The Necro” misschien wel beter dan elk nummer op de laatste studioproductie van de heren. Prototypes And Painkillers is sowieso een propvolle plaat geworden; maarliefst 25 nummers staan er op, inclusief de Ozzy Osbourne-cover “Bark At The Moon”. Eigenlijk geldt voor dit album wat voor iedere verzameling ‘outtakes’ geldt: geweldig voor de echte fans, aardig voor punkliefhebbers. Muziekliefhebbers die nog kennis moeten maken met Strung Out kunnen dit echter beter via een ‘normaal’ album doen.


mij=Fat Wreck / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top