The Legends – Over and Over

The Legends - Over and OverDe holle drums, de ronkende bas, de feedback, de tamboerijn, de nonchalante zang… ja hoor, we zijn er weer! Opnieuw een bandje dat net de coolness van The Jesus & Mary Chain heeft ontdekt en dit denkt te kunnen evenaren? Het lijkt nog mee te vallen bij het openingsnummer “You Won” maar bij “Seconds Away” gaan alle stofzuigers aan en laten The Legends meteen horen dat ze de broertjes Reid heel hoog hebben zitten. De leadzangeres in het derde nummer zorgt voor een verrassende wending die wordt doorgezet in het bijna vrolijke “Monday to Saturday”. Binnen tien minuten van oorverdovende noise tot een gezellig meezingdeuntje, dat is knap. Ook knap is dat The Legends van een negenkoppige band is teruggebracht tot een soloproject van de Zweed Johan Angergård. De zonderlinge Zweed heeft duidelijk volledig lak aan alle conventies en hij legt online ook even uit waarom er zoveel gitaargeweld te vinden is op Over and Over: ‘I need noise now, so the first single will sound like someone is drilling a hole in your head.’ Op geboor in mijn schedel zit ik niet echt te wachten, maar als het net zo goed klinkt als de meeste nummers op deze cd, dan kan het alleen maar meevallen!


mij=Labrador / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top