Alcoholic Faith Mission – 421 Wythe Avenue

Alcoholic Faith Mission - 421 Wythe AvenueIk geloofde mijn oren niet toen ik de tekst hoorde van “Gently”, het tweede nummer van dit album. Na de instrumentale opener wordt plotseling vanuit het niets een nogal pittige tekst door de zangeres in de microfoon gefluisterd: ‘Just because I’m a whore, you know it doesn’t mean I don’t feel it when you fuck me.’ Goeiemorgen. Een groter contrast tussen tekst en muziek heb ik zelden gehoord. Het Deense Alcoholic Faith Mission toog naar New York en woonde een tijdje aan 421 Wythe Avenue in Brooklyn. Met eenvoudige elektronica en alles wat verder maar beschikbaar was binnen het appartement en geluid maakte, werd dit tweede album opgenomen. Dat een zekere isolatie van de buitenwereld mooie dingen kan opleveren is al ruimschoots bewezen door platen van bands als Sigur Rós, maar de afzondering heeft ook de Denen goed gedaan. Het album is vooral kalm zonder te kabbelen, bevreemdend zonder vervelend te worden, en verder gewoon erg knap in elkaar gezet. Volgens de band zelf werkt hun muziek het beste in het donker, bij kaarslicht en met een flinke slok op. Volgens mij blijft het in broodnuchtere staat ook gewoon een erg fraai album.


mij=PonyRec / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven