Motorpsycho – Child Of The Future

Motorpsycho - Child Of The FutureDit jaar bestaat Motorpsycho 20 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden en dat doen ze vanzelfsprekend in stijl, met een vinyl-only EP (die toch weer ouderwets bijna 40 minuten klokt), opgenomen vorige zomer in Chicago met Steve Albini. Dat schept dan meteen enorm hoge verwachtingen, maar Motorpsycho zou Motorpsycho niet zijn als ze die niet ruim waar wisten te maken. Want dat doen ze. Allereerst complimenten voor de mooie hoes en het prachtige, witte 180 grams vinyl, dat zijn tenminste verpakkingen. De productie van deze EP is ook nog eens fantastisch, met een geweldige live-feel en een heerlijke natuurgetrouwe band-sound. De A-kant opent sterk met “The Ozzylot (Hidden In A Girl)”, de meest poppy song van de plaat, met een lekkere losse groove en een fijne solo. “Riding The Tiger” is de volgende song en ook deze mag er wezen, met een stevige zevenkwarts-riff en harmonie-zang die aan de oude Yes doet denken. “Whole Lotta Diana” is de laatste op de A-kant en met zijn bijna negen minuten meteen de langste track van de EP, een heerlijk stuk seventies hardrock vol verwijzingen naar Led Zeppelin en King Crimson, met gruwelijk vet bas- en drumwerk (Kapstadt is weer enorm in vorm) en een partij schreeuwzang van Bent Seather. Heerlijk. “Cornucopia (Or Satan, Uh…Something)” opent de B-kant, en is weer een psychedelische rocksong vanjewelste, gevolgd door “Mr. Victim”, een stuk vlotte hardrock met flink wat gitaargeweld van Snah. “The Waiting Game” is een grotendeels akoestische thuisopname van Bent en valt in de traditie van de jaren 90 EP’s, waarop standaard ook altijd een thuisdemo te vinden was. Titelsong “Child Of The Future” sluit het zaakje af met een prima staaltje stoner-rock. Voor de echte fan is deze plaat natuurlijk niet te missen, maar ook liefhebbers van seventies-rock en het betere progressieve spul mogen deze plaat met een gerust hart eens proberen. Mits je natuurlijk wel een platenspeler hebt.


mij=Stickman / Konkurrent

2 Comments

  1. Mooie recensie. Prachtige, heerlijke plaat inderdaad. Ongelofelijk hoe de heren elke keer weer en indrukkwekkend hoofdstuk aan hun toch al gigantische oevre weten toe te voegen. Petje af. Ik kan niet wachten tot ik ze weer live kan zien in november.

  2. Mark

    Afgelopen zondag in Burgerweeshuis , Deventer gaf Motorpsycho weer een geweldig tweeënhalf uur durend optreden.
    Oude nummers afgewisseld met een paar nieuwe nummers, zoals we van de Vikingen mogen verwachten. Kan niet wachten op hun nieuw album dat in januari uitkomt “Heavy Metal Fruit ” !En natuurlijk de daarbij behorende tour !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top