Nina Kinert – Let There Be Love

Nina Kinert - Let There Be LoveOp Lowlands 2008 stond Nina Kinert nog bescheiden als achtergrondzangeres op het podium bij Ana Brun. Dit jaar staat ze op zaterdagochtend als hoofdact in India. Reden hiervoor is ongetwijfeld de indruk die de Zweedse zangeres het afgelopen jaar achterliet tijdens de promotie van haar laatste album Pets & Friends en het radiohitje “Beast”. De fans van Kinert hebben haar vorige albums natuurlijk allang via iTunes of de import gescoord, maar ter ere van haar Lowlands-optreden wordt dit tweede album uit 2006 nu ook officieel in Nederland uitgebracht. Op Let There Be Love is een oorspronkelijker en minder commercieel geluid van Nina Kinert te horen. De sobere akoestische begeleiding maakt de plaat wat minder gladjes dan Pets & Friends. Een “Beast” staat er niet op, maar nummers als “Separate Ways” en “Let Go Now” bevatten genoeg heartbreak om de stoerste vent te doen smelten voor de charmes van Kinert. En op het twijfelende “Who Am I Supposed to Be” bewijst ze dat ook Zweedse zangeressen over een mooie countrysnik kunnen beschikken. Het titelnummer sluit het neerslachtige album met een positief geluid af. Melancholische en romantische meisjesmuziek pur sang, maar daar is in dit geval helemaal niks mis mee.


mij=V2

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven