Squarepusher – Solo Electric Bass 1

Squarepusher - Solo Electric Bass 1‘Squarepusher like you never heard him before’, zo kondigde KindaMuzik-collega René Passet deze cd alvast aan. Ja, goede omschrijving. Wat een klerezooi namelijk, dit album. Je zult je aardig bedonderd voelen als je op de komende Lowlands na Squarepushers ongetwijfeld briljante optreden (wat was hij ongelóóflijk vet op STRP!) de Concerto binnenloopt en dit nieuwste album meegraait. Er staat namelijk geen enkele beat op deze plaat. Enkel jazzy gepingel op zijn basgitaar. Zoals platenmaatschappij Warp zelf al op hun site schrijft is Solo Electric Bass 1 een live-opname uit september 2007 van een optreden in de Cité de la Musique in Parijs, waar Tom Jenkinson in zijn eentje eigen composities speelde. Nu deed hij dit soort dingen al wel eerder en vaker, is jazz nu eenmaal zijn achtergrond en is het technisch allemaal erg knap, maar ik word er eerlijk gezegd niet warm of koud van. Zijn liveshow bewijst dat de traditionele muzikant Jenkinson ook ‘akoestisch’ verdomd snel zacht én hard kan spelen, en ook hier wisselt hij het af met terugkerende themaatjes. Leuk en aardig hoor, maar honderdduizend singer-songwriters gingen hem voor en doen toch wel iets méér.


mij=Warp / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven