The Temper Trap – Conditions

The Temper Trap - ConditionsHet begin van Conditions wekt een beetje een foute indruk, want het klinkt alsof je gaat luisteren naar een soulplaat. Nu zit er wel degelijk veel soul in deze plaat, vooral met dank aan de geweldige zanger, Dougie Mandagi, maar na vijftig seconden wordt duidelijk waar het echt om draait in de muziek van het Australische The Temper Trap, en dat zijn gitaren. Soms melodieus en lieflijk, soms gelaagd en spannend, en dan weer lekker stevig. Als een kruising tussen The Veils en Interpol, met een vleugje Radiohead maar ook The Killers. Een vreemde combinatie inderdaad, maar The Temper Trap is van vele markten thuis. “Science of Fear”, de single, is gek genoeg pas als een-na-laatste te vinden op Conditions, maar aan de andere kant, elk nummer op deze plaat is zo goed en pakkend dat ze allemaal wel single hadden kunnen zijn. Vooral live schijnt dat erg goed uit te pakken, en dus raad ik aan ze op Lowlands te gaan zien voor ze hier in Nederland de clubs gaan uitverkopen. Zelfs al staan ze geprogrammeerd tegenover Bon Iver. Nee, The Temper Trap brengt niks nieuws onder de zon, maar hun muziek is wel ontzettend fijn en met veel gevoel gebracht. De beste Australische band sinds jaren.


mij=Liberation

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven