The Wave Pictures – If You Leave It Alone

The Wave Pictures - If You Leave It AloneJe kunt als band heel veel tijd steken in het verfijnen van je geluid in de studio om het zo gelikt en vol mogelijk te laten klinken, maar sta je tijdens een tournee mooi voor een lastige klus: hoe ga je je volle geluid op het podium evenaren of zelfs overtreffen. The Wave Pictures omzeilen deze vraag door gewoon lekker losjes live op te nemen in de studio. Althans, ik meen aan hun nieuwe cd If You Leave It Alone te kunnen horen dat het op zeker bijna allemaal one-takers zijn. Deze manier van opnemen maakt het een band bovendien mogelijk om snel nieuwe muziek uit te brengen. Zo verschenen er sinds hun vorig jaar uitgebrachte cd al twee nieuwe EP’s. Is dat dan niet teveel? Neu, ik vind het niet zo erg, want If You Leave It Alone geeft mij als luisteraar weer het gevoel dat de band speciaal en alleen voor mij staat te spelen. Dat vind ik eigenlijk best een prettige ervaring. Bovendien is frontman Dave Tattersall een begenadigd songschrijver die op de proppen komt met liedjes die herinneringen oproepen aan Jonathan Richman & The Modern Lovers. Maar hij drijft ook regelmatig de twee-kant op, met “Come On Daniel” als ongepolijst goudklompje. Heerlijk zijn de kloeke saxofoon en ‘valse’ koortjes die veelvuldig een prominente rol krijgen. Ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen zijn stem even aantrekkelijk zal vinden om naar te luisteren, maar ik denk dat komend weekend op Vlieland de liefhebbers in de meerderheid zullen zijn.


mij=Moshi Moshi / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top