Acid Drinkers – Verses Of Steel

Acid Drinkers - Verses Of SteelGoede bandnaam, dat ten eerste. Metalbands waarvoor je het Latijns woordenboek en de encyclopedie erop na moet slaan om enige clue te krijgen van de betekenis van naam en de songtitels vallen bij mij eigenlijk per definitie af. Moeilijk- en interessantdoenerij is dit naar mijn mening. Wees het gerust oneens. Maar volgens mij leidt het af van waar metal om moet draaien: beuken, zuipen en gelovigen op hun lange tenen trappen met je legerkistjes, goddommenogantoe! Verder maken deze Polen zich dan wel weer schuldig aan het xxxYoda-engels (Star Wars, je weet wel). “In A Black Sail Wrapped” en “The Rust That I Feed”, zo klinken twee van de elf titels. No sense, it makes… Wat valt hier verder over te zeggen, behalve dat deze band inderdaad doet aan beuken (zeer waarschijnlijk) zuipen en gelovige Polen op hun lange tenen trappen? Weinig. Ze doen dit in het straatje waarin ook Machine Head’s groovende metal met steigerende gitaren te vinden is. Geen blastbeats, maar wel doordachte drumpatronen waarop het gitaargeluid fijn aansluit. Vernieuwend? Alsjeblieft niet zeg. Maar who needs vernieuwing wanneer je metal maakt die er om vraag meer te drinken dan goed voor je is en hard op te vloeken terwijl er een non voorbij fietst. Juist: niemand.


mij=Regain / Suburban

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven