Dawn Landes – Sweet Heart Rodeo

Dawn Landes - Sweet Heart RodeoEen prachtig oer-Amerikaans verhaal vormde de inspiratie voor de titel van dit derde album van Dawn Landes. Haar overgrootmoeder werd tijdens de Grote Depressie in de jaren dertig verlaten door haar grote liefde omdat deze echte cowboy toch meer hield van de rodeo. Een thema waarover een gemiddeld country-artiest vast zonder problemen een flink aantal treurzangen zou kunnen pennen. Gelukkig is Dawn Landes geen gemiddeld country-artiest. Sterker nog, de country is ver te zoeken op Sweet Heart Rodeo. Eigenlijk is alleen het titelnummer saloonfähig. Verder experimenteert Landes er vrolijk op los, van pure electropop op “Clown” tot vrolijke psychedelica op “Love”. Het meest natuurlijk klinken de rustigere, folky nummers zoals het prachtige “Little Miss Holiday”, maar de afwisseling op het album zorgt ervoor dat het geen moment voortkabbelt. Dit album gaat tekeer als een dolle stier, grote sprongen worden gemaakt tussen genres en periodes, maar Landes blijft zonder problemen stevig in het zadel zitten. Nou maar hopen dat de kersverse echtgenoot van Landes, Josh Ritter, niet van rodeo’s houdt. Zeker nu we opnieuw in een flinke recessie zitten.


mij=Cooking Vinyl / V2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven