Juliette Lewis – Terra Incognita

Juliette Lewis - Terra IncognitaZe had een rolletje in Natural Born Killers en What’s Eating Gilbert Grape, maakt muziek met haar eigen rockgroep en hoe lang moeten we nog wachten op haar geschreven levensverhaal? Haar ouders zijn gescheiden toen ze twee jaar oud was, dus inspiratie genoeg zou je zeggen. Voor het nieuwe Terra Incognita zei Juliette Lewis haar oude band gedag en is ze herboren als Juliette and the New Romantiques. De albumtitel is overigens een term uit de cartografie die gebruikt wordt voor “onbekend gebied”. En clichématig genoeg is dit precies wat ze betreedt op het nieuwe album. De twaalf nummers zijn een samenwerking met Omar Rodriguez-Lopez, het meesterbrein achter The Mars Volta. De twee kwamen elkaar tegen op het Fuji Rock Festival in Japan. Hierdoor kunnen we een chaotisch album verwachten, maar opvallend genoeg neemt ze ook regelmatig gas terug. In bijvoorbeeld het bluesy “Hard Lovin Woman” waar ze zingt over haar vader. De 36-jarige komt dit jaar met vier nieuwe films (Whip It!, Metropia, Betty Anne Waters, Sympathy for Delicious) en die kunnen we verdelen in de genres; comedy, drama, science fiction. Haar muzikale carrière blijkt net zo veelzijdig te zijn als haar acteercarrière. Of ze het allemaal kan? Helaas niet, het album begint erg energiek, maar door de rustige nummers aan het einde zakt het enorm in.


mij=Roadrunner / CNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top