Myriad Creatures – The Right Way To Do Wrong

Myriad Creatures - The Right Way To Do WrongNatuurlijk zijn er wel bands waarvan bandleden verspreid over het land of zelfs over de hele wereld wonen, maar dat een band ‘en group’ verhuist naar een ander land, dat hoor je niet vaak. Helemaal niet een Engelse band die naar Duitsland verhuist, terwijl ze eigenlijk typisch Engelse muziek maken. Myriad Creatures deed het wel. In 2007 pakten de vier hun biezen en vertrokken naar Berlijn (wat natuurlijk wel degelijk een übercoole stad is) om daar hun geluk te beproeven. Een slechte keuze was het blijkbaar niet, want ze hebben een aardige reputatie opgebouwd in Berlijn en omstreken. En stonden op flink wat festivals. Na twee jaar schaven aan hun geluid is er nu met The Right Way To Do Wrong ook eindelijk de fysieke vrucht van twee jaar hard werken. Ze hebben de plaat laten produceren door Gordon Raphael, die eerder albums produceerde voor Regina Spektor en The Strokes. Het resultaat van de samenwerking mag gehoord worden. Myriad Creatures maken een zonnige mix van harmonieuze powerpop vol jengelende orgels met indiepop met een rauw randje. Het is een ijzersterke combinatie, luister alleen maar eens naar de opener “That’s An Order!!!”, met heerlijke samenzang in de coupletten en een lekker hanig refrein. Daar hebben ze sowieso een abonnement op getuige de andere nummers (check: “London Can You Hear Me?”). Dat de band ook nog eens grappig laten ze horen in de instant Britpop kraker “Indier Than You”. Maar het coolste nummer is “Don’t Cut Me Down” dat echt als wervelwind je speakers uit spat, maar toch ook weer hypermelodieus is. Als The Right Way To Do Wrong het resultaat is van de verhuizing naar Berlijn, dan kan ik het iedere band het aanbevelen daar eens een paar maanden een frisse neus te gaan halen. Of om er te blijven wonen.


mij=Intergroove / Suburban

3 reacties

  1. Jan Peter

    “Helemaal niet een Engelse band die naar Duitsland verhuist, terwijl ze eigenlijk typisch Engelse muziek maken.”
    Schijnt dat ze wel in een traditie staan. Een combo’tje uit de jaren zestig ging ze voor. The Beatles of zoiets 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven